Smještaj Hrvatska

Rezervirajte smještaj direktno preko vlasnika

Kuće za odmor i apartmani u Hrvatskoj
Bazen kućni ljubimci
perilica rublja sauna
perilica posuđa satelitska / kabelska TV
dječji krevet ograđeno imanje
pogled na more internet

Pašman

Pašman je malo mjesto smješteno na otoku Pašmanu koje gleda na Pašmanski kanal. Iz grada se pruža prekrasan pogled na mnoštvo malih, uglavnom naseljenih otoka do kojih se može doći brodom ili jedrilicom. Pašman ima neke odlične plaže, što uključuje dvije pješčane plaže, za one koji žele posjetiti otok brodom, postoji nekoliko manjih marina. Grad je bio naseljen već u rimsko doba, a prvi put ga spominje 1067 kralj Petar Krešimir IV kao "Postimana". Mediteranska klima je razvila bogatu floru i faunu, more je puno različitih vrsta riba i školjaka.

Smještaj u Pašmanu:

Kako je Pašman razvijao svoju turističku tradiciju u posljednjih nekoliko desetljeća, investitori su izgradili nekoliko novih hotela i druge vrste smještaja na Pašmanu. Dakle, sada kao u bilo kojem drugom turističkom gradu, u centru grada i oko njega, postoji više vrsta smještaja: od nekoliko hotela, do privatnih vila i apartmana, također postoji nekoliko lijepih kuća sa bazenom, blizu mjesta Pašmana.

Važno kod rezerviranja smještaja: Do otoka se može doći trajektom iz Zadra na otok Ugljan (Preko) koji je udaljen 24 km od mjesta Pašmana, ili s trajektom iz Biograda na moru da Tkona (Otok Pašman), koji je udaljen 4 km od mjesta Pašmana. Ako ne planirate doći automobilom, zamolite. U našem pretraživaču to označite u rubrici „napredno pretraživanje“.

Što vidjeti – znamenitosti u Pašmanu:

Ako imate bicikl, preporuča da se odvezete na brdo V. Bokolj odakle se vide Kornati, obližnji otoci, Pašmanski kanal, Biograd i sl. Također, ako ste tamo, svakako posjetite dva samostana: franjevački samostan Sv. Dujma, u gradiću Kraj, samostan sv Kuzme i Damjana na brdu Ćokovac iznad mjesta Tkon. S Pašmana je moguće otići na izlete do obližnjih gradova Zadra i Biograda, kao i svih okolnih naselja na otoku Pašmanu i otoku Ugljanu te upoznati njihove zanimljivosti i svakodnevne navike.

Gdje jesti u gradu:

Gastronomija se sastoji od laganih jela od ribe, povrća začinjenih maslinovim uljem i dalmatinskim biljem kao što su ružmarin i lovorov list. Neki od specijaliteta su dalmatinski pršut osušen na buri, slani paški sir, pašticada, janjetina, salate od krumpira, miješana salata, itd. Velik broj svih vrsta svježe ribe pripremljene na razne načine: fišpaprikaš, hobotnice, i drugi ukusni specijaliteti uvijek će vas vratiti na naš otok. Jedan od najboljih restorana je restoran Tamaris, pa svakako probajte njihovu hranu. 

Joomla SEF URLs by Artio
FaLang translation system by Faboba